Иво Христов: Ако на тези избори БСП не победи, едва ли ще има следващи

Иво Христов: Ако на тези избори БСП не победи, едва ли ще има следващи
"Следващите избори ще се превърнат в някаква демократична бутафория, на която просто ще легитимираме назначенците на партията-държава ГЕРБ". Това прогнозира Иво Христов за хипотезата, в която БСП изгуби европейските избори, в сутрешния блок на БНТ. Четвъртият в листата на социалистите допълни, че в годините преди 1989 също е имало две партии и обществени организации, но това не означава, че е съществувал демократичен избор

 

 

Иво Христов отрече спекулациите, че е "топлата връзка" между Дондуков 2 и Позитано 20. Той увери, че отношенията му с президента Радев са добри и го описа като "ценностна опозиция" на сегашната власт.

Христов обясни решението си да се завърне в листата на БСП, след като напусна партията преди години, с присъствието на два "мастодонта" на политическата сцена - ГЕРБ и БСП.

"ГЕРБ се превръща в партия-държава, с чиято протекция се назначават чиновници, служители в общински администрации и практически се решават всички въпроси в държавата. И БСП, която единствена е в позицията да промени това статукво", коментира той.

Христов смята, че пренареждането на листата на партията от Националния съвет и включването на председателя на ПЕС Сергей Станишев означава, че "партийната демокрация в БСП функционира".

Относно скандала с апартаментите, според кандидата за евродепутат на БСП понятието "политическа отговорност в ГЕРБ е абсолютно размито" и като аргумент за това той изтъкна неподаването на оставка от страна на Боил Банов.

"В България основания за възмущение имаме по няколко пъти дневно. Политически скандали имаме поне веднъж седмично", коментира още Иво Христов.

Той допълни, че не може да предвиди резултати от следващите избори, защото недоволните се опасяват да не бъдат отново излъгани, както според него се е случило след протестите през 2013 година.

 

 

 

Коментари

 • баба мара

  25 Апр 2019 9:34ч.

  пожелавам успех на всички аз не гласувам защото не вярвам на никои

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чапи

  25 Апр 2019 9:57ч.

  Докато избираме съветски мелези като Станишев и Йончева,родени и възпитавани извън България безродници като Иво Христов,нищо хубаво не ни чака нас българите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  25 Апр 2019 10:30ч.

  Затова като си избирахме вече три пъти бай Бойко много прокопсахме, нали? "Прокопсаха" приближените на върхушката на Герб, известни са засега само многото луксозни апартаменти на обезценени цени, но има време да излязат и сметките в чужбина, скъпите имения в САЩ и другаде...Много са големите им придобивки от употребата на властта, затова българите бяха ограбени и младите избягаха по чужбина. Ако продължаваме, ще затрием и държавата. Герб ги харесват само назначените от тях на власт и постове и използващите съответните предимства.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • шишков

  25 Апр 2019 10:37ч.

  толкова точно го казва човекът - едва ли ще има следващи избори за бсп. каква е обществената база на милиционерите милионери ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ивчо Х.

  25 Апр 2019 10:38ч.

  Ако не спечелим тези избори, ще се лиша от чист доход половин милион евро за следващите пет години

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Чапи

  25 Апр 2019 11:14ч.

  Затова пък като си избирате неграмотни престъпници и наследници на партийни секретари, ви чакат само хубави неща. Поздрави!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • скука

  25 Апр 2019 12:00ч.

  Вижте си листата. Как БСП да победи с подобна листа,Станишев и негови протежета вътре?! Чиновниците от герб ще отидат със семействата си и ще ги изберат пак,а хората ще си останат у дома.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прокурорчето със знаковото име гешев...

  25 Апр 2019 12:59ч.

  ✔️ 24/2 Журналистът Велизар Енчев (110): Какво остана след пушека около евролистата? https://www.youtube.com/watch?v=L0JfYnZrxZg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ташаклийски, хиндо

  25 Апр 2019 14:18ч.

  Някои знае ли какво се разбира под това "да загуби евроизборите"? Да има само 6 евродепутата? Или седем? Да има повече депутати от ГЕРБ? (пишкомерство, нищо повече) Кому са нужни такива заклинания?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  25 Апр 2019 16:03ч.

  Нямам представа за кого ще гласувам... с отвращение. Но със сигурност няма да е някой, който да се е явил на кастинг за политик и без никакъв политически опит се изпраща в европарламента. Който искате избирайте, само да не е пълен новак, било той млад, учен и красив. Политиката е много древна игра, да изпратиш в нея заек е като да изпратиш на бойното поле малко дете с дървен меч, БСП имат едно такова в листата. Колкото до тяхната желана победа, на тях ще им е по-лесно да спечелят избори, отколкото да се задържат на власт, би трябвало да го знаят. Народът няма да премине от критично към безкритично състояние, точно обратното, ще бъде настръхнало и ще очаква грешки. БСП са прекалено носталгични, за да не ги допуснат, вероятно ще изиграят ролята на временна спирачка на статуквото. Но за демокрацията се съмнявам да допринесат, с тия опити за реабилитация на комунизма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Колега Helleborus,

  25 Апр 2019 17:22ч.

  Въпреки респекта ми към ерудита Иво Христов, аз ще глсувам за Минчо Христов, а Вие?)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  25 Апр 2019 20:30ч.

  Доста прозорливо заглавие, в стил трети страни или "Латиноамарекански" такива . А " спартаци-бърдокви" ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  25 Апр 2019 20:38ч.

  RE : Helleborus на 25.04.2019 в 16:03 ; Ходи за гъби драги, бери ядливи и дано не сгрешиш в брането! И познанието, като по тази тема , по която сте си изразили мнението.Защото явно не сте див заек . -: ))За да си оставяте предните зъби по отровните и да не Ви влия отровата им . Иле сте ? Пояснение , за алегорията : - имам в предвид една книга на един писател от течението на " сърдитите млади мъже", които като млади четяхме зад уж " желязната завеса", нареча от автора и " Заеко , бягай".Е тогава може и да не сте били планирани още , но това е друга тема.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Колега Helleborus, на 25.04.2019 в 17:22

  25 Апр 2019 20:43ч.

  Колега по форум, явно не знаете още, че язовир става от много потоци, вирове, реки и дерета. Другото е ден до пладне. А пладне дойде. Утре няма , ако нещо не променим.Дори и заради това да имаме избори всяка година- на парламент, на Главен прокурор, на Председатели на ВАС и ВКС, на шефовете на МВР-та по области и градове и същото за прокурорите до градско-районно ниво- избирани дирактно от народа като Президента.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи