Иран обеща да отговори за секунди в случай на нова израелска атака

Иран обеща да отговори за секунди в случай на нова израелска атака

Техеран ще отговори за секунди, ако Израел се опита да атакува републиката. Това заяви заместник-министърът на външните работи на Иран Али Багери Кани, предаде ТАСС.

„Ако (Израел) се опита да докосне иранска земя, той определено ще получи много по-силен удар в сравнение с предишния. Ако направи нова грешка, отговорът ще бъде силен и незабавен и ще се измерва не в дни или часове, а  за секунди“, цитира думите му агенция ИРНА.

Заместник-външният министър нарече нападението срещу консулския отдел на иранското посолство в Сирия на 1 април „стратегическа грешка“ на Израел. Според него затова Техеран е решил да проведе операция „за тестване на отбранителната способност и военния потенциал на Иран“ на израелска територия. По-рано официалният представител на иранското външно министерство Насер Канани отбеляза, че Техеран не се стреми към ескалация в Близкия изток, а възнамерява да отговори на „всякакви незаконни и ирационални действия“ срещу републиката.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • ЗИП

    16 Апр 2024 9:55ч.

    Кратко и ясно.Апропо дали заради парада на 18.04, дали заради очакваната война с Израел, но Техеран е пълен с ПВО. Апропо нещо, кат мълния. ИРАН Е ИЗПРАТИЛ ПИСМА ДО ИЗРАЕЛ, чрез Египет у Турция в която предупреждава, че ако Израел се осмели да удари иранска територия ще последва мтлниеносна "безпрецедентна по сила" РЕКОНТРА! Положението е адски напечено.Кремъл прати фрегата с кинжали да пази Хмеймим. Живеем в изключително време дами и господа.Наслаждавайте се на момента!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • скрити мотиви

    16 Апр 2024 10:07ч.

    Някои го нарекоха това представление, други го нарекоха планирано учение. Шарен е светът! Обединените сили на Израел и съюзниците са отблъснали атака на около 330 (със закръгление) летящи обекти. Твърди се, че атаката е струвала на Иран около 30 млн. щ.д. Най-вероятно са по-малко, но тук се опитваме да хванем порядъците, а не да търсим точен математически отговор. Обединените "отбраняващи се" първоначално казаха, че са отблъснали, 99,99 % от атаката на цена от 0,5 млрд щ.д. Обявеният процент е една уникална глупост, която няма да коментирам, но става като за политическа пропаганда пред населението. Друг е въпросът - защо се подиграват с населението? Заявената цена вероятно покрива около половината от действителните разходи, но само на Израел, но още толкова разходи са направили и съюзниците. Сумарно около 2 млрд. щ.д. В заключение може да се каже, че това най-коректно може да се дефинира като разузнаване с бой и тестване на системите на противника. Дано не се налага да преживеем истинска атака! Така и не разбрах, защо му беше на Израел да удря дипломатическа мисия в трета държава. Важен генерал? Добре! Обаче има и доста скрити мотиви! Някои прозирам, други - не! Чудя се, дали са искали поради някаква причина освен всичко друго да демонстрират практически горната финансова аритметика. Американци и израелци са изключително добри във финансовата аритметика. И са изключително чувствително към получените резултати! А резултатите от отблъснатата "атака" подсказват, че голямо и продължително и много мотивирано нападение няма да може да бъде отблъснато и ще завърши с катастрофа. Дори няма да разсъждавам за разни по-екзотични хипотези от ползване на вносно оръжие, пък и не познавам истинските възможности на Иран. Какви са изводите от това? Кой дължи предприемане на нещо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нека да няма изненадани

    16 Апр 2024 10:12ч.

    Финансовата аритметика е безукорна само като функционал на постфактума. В постфактума обаче няма действия, действа се откъм трансценденталното, т.е. действа само Живият Бог, който е в абсолютно актуална модалност. В света, който е отпаднал и упадъчен, всичко е един цирк на фокусите и дейностите. Тежко и горко на перформативистите в тия последни дни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    16 Апр 2024 10:08ч.

    Започнаха да излизат от бутилката един по един демоните, които англоамериканците създават от поне 350 години. И няма противоотрова за укротяване, нито за спиране. Самата им капиталистическа система бе изградена на принципа на един покер. Така отминава световната слава при бесовниците-капиталисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ЗИП - 9:55ч. прав си за интересните времена

    16 Апр 2024 11:25ч.

    Ето тук - https://pogled.info/svetoven/iztok/istinskata-tsel-za-raketata-e-posochena-dvoinoto-dano-na-udara-po-iranskoto-posolstvo.167972 ......... По наше време ли дойде? ......... Ционистите чакат провокирания от тях ирански ракетен удар. Сега юниците са навършили 3-годишна възраст - точно тази, на която една от тях може да бъде принесена в жертва. Евреите МНОГО БЪРЗАТ с ритуала, защото се страхуват, че по тялото на юниците може да се появят косми с различен цвят и тогава те няма да станат за жертвоприношение. Ционистите не искат да прекарат още един век в очакване на нова „безупречна“ юница и да могат да построят отново Третия храм след векове! Според американския телевизионен канал CBN News, подобно на други американски и израелски медии, на Елеонската планина в Йерусалим вече е издигнат олтар за жертвоприношения. Според някои доклади този ритуал трябва да се проведе ПРЕДИ 22 април тази година, тоест преди началото на еврейския празник Пасха. Съответно ционистите чакат провокирания от тях ирански ракетен удар, за да могат сами да ударят Храмовия хълм в Йерусалим и да започнат със собствените си ръце да изпълняват библейските пророчества за Месията, които за християните вече са се изпълнили с идването на Исус Христос преди 2024 г. ..... Основното нещо:

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отговорът на Иран беше неочаквано интелигентен, ако отмъщението с бомбардиране може да бъде наречено така!

    16 Апр 2024 11:31ч.

    Персите са много изстрадал древен народ и не биха се хвърлили, ей така, към самоубийство и самоунищожение, без причина т.е. без провокация от ответната страна, в случая Израел. Интелигентният отговор на Иран беше прецизен БЕЗ НИТО ЕДНА ЖЕРТВА при 300 дрона! Нещо, което не можа да направи Израел в цялото си съвременна история досега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    16 Апр 2024 11:43ч.

    И какво им е толкова "страдането" на персите че не се сещам ? Била са империя, после идва Халифата и държавата им тръгва по друг път.Но общо взето една нормална история с възходи и падения, като при всеки друг народ. А евреите са претърпели поне два реални геноцида върху себе си.И съвсем не е сигурно, че този на Хитлер е по-голям от поне двата геноцида на римляните над евреите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво са искали римляните от евреите, знаеш ли?

    16 Апр 2024 12:05ч.

    Така без причина кой унищожава нещо или някого?! Точно Кедми преди време обясняваше пред проф.Дарина Григорова, че сред нацистите имало и евреи. Виж тук в Гласове, беше голямото интервю с Яков Кедми и прочети, че "совите не са това, което са!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Черпак Манчев

    16 Апр 2024 11:47ч.

    При иранските контраудари на израелските атентати на високопоставени ирански генерали няма реципрочност. За ликвидиран генерал от определено значение и ранг трябва да има ликвидиран генерал от същото значение и ранг от отсрещната страна. Това никога не се е случвало досега. Обикновено контраударите на Иран са хаотични или по мирни цели. Проблемът на иранците е, че те не са готови за война с Израел на технологично ниво. Това го твърдят редица анализатори, включително и Яков Кедми, който определено има информация от израелските служби. Подкрепата на Израел от САЩ не може да се компенсира засега от отсрещната страна. Върви се в правилната посока, но пречки на Иран се създават ежедневно както от Израел, така и от англосаксонският свят. И това е още от 70-те години. Taka, че какъвто и отговор да замисли Иран, няма да е реципрочен със сигурност и евреите го знаят много добре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо г-н Черпак Манчев, защо създават пречки пред Иран от 70-те години?!

    16 Апр 2024 12:03ч.

    Вчера г-н Дахер Фарид Дахер - Ламот беше дал обективното обяснение - заради петрола! Ай сиктир и на борците (всъщност лъжците) за демокрация, де?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Черпак Манчев

    16 Апр 2024 12:05ч.

    Аз не ги оправдавам, просто това са фактите ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    16 Апр 2024 12:04ч.

    По-реципрочно от това да извършиш нападение с ракети срещу дадена държава здраве му кажи. :)) По въпроса за жертвите. Да Израел е убил няколко десетки иранци за последните години. Но Иран уби над 1200 евреи за един ден на 07.10!!!! Само дълбок инфантил вярва, че тази операция не в замислена от Техеран за да спре "Аврамовите споразумения".... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупости си написал

    16 Апр 2024 12:08ч.

    Какъв интерес има Иран да убива точно на 7.10. когото и да било от Израел?! Рождения ден на Путин! Помниш ли, че преди десетина година беше създадена ЕДНИННА СВЪРЗАНА ЕНЕРГИЙНА мрежа между Иран-Азербайджан-Русия... Затова си написал този път глупости

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Черпак Манчев

    16 Апр 2024 12:22ч.

    Не знам кой е инфантил, но е факт, че ликвидирането на хора с капацитет и позиции оказва негативно влияние на определени процеси, докато убийството на мирни граждани не носи нищо на никого ... Същият ефект ще постигнат Израел с убийствата на мирни граждани в Газа. Какво постигнаха досега, освен гръмките им заявления, за избити членове на Хамас? Нищо! Къде са пленените евреи, които трябваше да освободят? Къде са постигнатите цели за ликвидирането на Хамас? Дори и да успеят за ликвидират Хамас, то със сигурност на нейно място ще се пръкне ново формирование. Само сметни роднините на 30 000 (избити мирни граждани) х4, х5 и си направи сметката колко нови кадри ще се присъединят към съпротивата. Това не е начин на отговор, нито на Израел срещу Палестина, нито на Иран срещу Израел. Факт, е че Израел ползва разузнавателна информация от САЩ, както и собствена и разузнаването им е пъти по - добро от иранското. Иран също не стои на едно място, но засега не може да ги догони и това се вижда от начините за ответна реакция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дай да видим

    16 Апр 2024 12:27ч.

    Кои мирни граждани е убивал Иран, че нещо ми се губят фактите около твърденията ти. Дай няколко знакови примера!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    16 Апр 2024 12:06ч.

    А да напомням ли Иран срути израелското посолство в Буенос Айрес през 1994г и уби близо 100 еврейски дипломати и сътрудници ? Абе що се праите на улави пак питам. :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо, бе, ЗИП - някой ще разрушава нещо без причина

    16 Апр 2024 12:10ч.

    Сега ако напишеш каква е причината, ще си наистина добър наблюдател :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    16 Апр 2024 12:17ч.

    Ударът срешу Буенос Айрес беше отмъщение за убийствтото на тогавашния лидер на Хизбула.Не му помня името.Мисля евреите го убиха през 1992г. Иеан тогава побесня и направи две операция.Едната в Буенос Айрес а преди тва веднага през 1992г мисля свали самолет с над 20 евреи пак нейде в Латинска Америка. Иран има много клетки там.Прави бизнес наркокартелите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    16 Апр 2024 12:57ч.

    Иран наистина не убива цивилни за "удоволствие" както правят другите фанатици в региона а май вече и ултрарелигиозните евреи. Целта на операцията от 07.10 беше пределно ясна.Срив на задаващите се "Авраамови споразумения" главно между СА, ОАЕ и Израел. Иран не цели геноцид над еврейския народ а просто желае да унищожи еврейската държава. Къде на шег къде на истина Иран смята Палестина и Израел за свои "бунтовни провинции". Апропо по времето на Дарий Варна и Бургас са били част от Персия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи