Гълъб Донев: Направили сме всичко необходимо, за да има газ за целия отоплителен сезон

Гълъб Донев: Направили сме всичко необходимо, за да има газ за целия отоплителен сезон

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Направили сме всичко необходимо, така че да осигурим необходимите количества газ за целия отоплителен сезон, за да не останат училищата на студено и тъмно и да имат всички необходими горива, от които се нуждаят за отопление. Това заяви пред журналисти служебният премиер Гълъб Донев, който откри учебната година в 60-то Основно училище "Св.св. Кирил и Методий" в кв. "Бенковски" в София, съобщава БТА. Снимки: БНТ

Усилията на правителството са да осигури достатъчно количества газ от всички възможни източници, да диверсифицираме всички възможни източници и пътища на доставки, за да гарантираме, че училищата, детските градини, яслите, болниците ще имат отопление през зимата, заяви Донев. Той увери, че имаме стопроцентова диверсификация, това, което никой до момента не е направил.

Премиерът препоръча на всички политици да се поучат от първия учебен ден и да научат, че България оттук нататък ще се управлява с коалиционни с споразумения. 

Снимка: БТА

Днес е първият учебен ден и всички погледи са насочени към учениците и децата. Нека 15 септември да бъде денят, в който ние отдаваме своята признателност към учителите, които даряват със знание, каза премиерът. По думите му учителската професия е изключително трудна, защото да предадеш знание е най-трудното нещо. Имаме голяма цел, която сме си поставили - българските деца да не възпроизвеждат чужди мисли, а да мислят със собствените си умове, така че да  българската нация да бъде малко по-добре образована, да имаме по-голямо самочувствие, че сме българи, каза Донев.

Той призова всички шофьори да карат със съобразена скорост и да пазят децата на пътя. Около училищата трябва да създадем зони за сигурност, защото там са нашите деца, посочи още министър-председателят.

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

  • Реалист

    15 Sep 2022 11:22ч.

    На каква цена????????????/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    15 Sep 2022 12:02ч.

    Много хубава снимка! Поздрави, здраве и късмет на малките ученици, също и на г-н Донев, възпитан и добронамерен, веднага се вижда. Дано малките ученичета бъдат по-различни от големите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    15 Sep 2022 13:36ч.

    То и дърва има осигурени за зимата по 200-250 лв./кубика, спете спокойно деца, а родителите ви могат да спят като пеленачета, ще плачат, ще заспиват, ще се будят, пак ще плачат, и пак ще заспиват и пак ще се будят, и така до края на ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Гълъб Донев: Направили сме всичко необходимо, за да има газ за целия отоплителен сезон"

    15 Sep 2022 14:25ч.

    Ми осанна, бе гълъбо! А за държавните университети - кво, а за институтите на БАН - кво, а за библиотеките, музеите? Кво, бе гълъбо? Или те са богати, ще плащат. Или ще го играят блокадния Ленинград - 2?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    15 Sep 2022 15:25ч.

    До предишния постер Скоро четохме инфо за ректори милионери на вузове ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "До предишния постер Скоро четохме инфо за ректори милионери на вузове ...."

    15 Sep 2022 16:02ч.

    И поради тази причина студентите ще се учат с грейки и ушанки, а в часовете по IT технологии ще пишат със скиорски ръкавици по клавиатурите? Същите и всички читатели ще стават на ледени шушулки в читалните? В музеите няма да влиза никой, а експонатите ще се повредят? ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ... а археолозите скърпват положението

    15 Sep 2022 16:06ч.

    ведно с "милионерските" държавни университети, щото Наско културата поправя читалището на баба си, но за разкопки през лятото парите ги е спрял? Дай сега заради 3-4 ректори, да оплюем и унищожим всичко. Заради неизкоренимия ганЮвски манталитет като горния сме на тоз хал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи