Флориан Филипо нарече "глупост" данните за 51% от французите, които са готови да се бият за Украйна

Флориан Филипо нарече "глупост" данните за 51% от французите, които са готови да се бият за Украйна

Лидерът на френската партия "Патриоти" Флориан Филипо постави под съмнение резултатите от проучване за готовността на младите французи да участват във военни действия на територията на Украйна.

"Твърденията, че 51% от младите французи уж са за война на страната на Киев, са опити за манипулиране на общественото мнение“, отбеляза политикът в социалната мрежа X (бивша Twitter), като нарече тези данни "глупост". Според него „това фалшиво проучване трябва да бъде отхвърлено“. По-рано вестник "Ле-з-Еко" публикува данни от проучване на общественото мнение, проведено от социологическата служба Ipsos. В него са участвали 2301 души.

Продължавайки да изпращат военна помощ, западните съюзници на Украйна изпращат украинците на сигурна смърт, коментира преди няколко дни Флориан Филипо. „Западните медии говорят директно за военния колапс на Украйна и краха на Зеленски. При тези условия настояването за продължаване на финансирането и въоръжаването на Украйна означава умишлено изпращане на хора на сигурна смърт“, написа той в социалната мрежа X.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • ***///

    15 Апр 2024 21:48ч.

    Ами тия млади човечета и през ум не им минава ТЕ да отидат да се бият за укрия. Те са съгласни войната да продължава, а Франция и другите западни лицемери да подхвърлят оръжия на безплатното пушечно месо, което се трепе за чужди интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде, какво чакат?

    15 Апр 2024 21:56ч.

    Да заминават! Вася ги чака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Апр 2024 22:04ч.

    А наште не щат. Нито еврокомисарят, нито кимчовците, нито мужиците, нито вива - не щат и тва е. Нямали кафяви гащи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • там, там ще имат

    15 Апр 2024 22:26ч.

    там гащите стават кафяви

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дезинфо

    16 Апр 2024 2:55ч.

    Новите французи никога няма да се бият срещу Русия, старите са заети с пиене на лате и вино, шмъркане и гмуркане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кукуряк

    16 Апр 2024 2:58ч.

    Аз не мога да разбера кой е спрял 51 % от младите французи да отидат да се бият за Украйна ? Кой им е забранил да се запишат доброволци и да заминат на фронта ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    16 Апр 2024 6:31ч.

    Не разбираме днес какво значи французин и каква кауза може да защити? Занулената европа, нещо им хлопа, но досега хамериканците, ингилизите, англосаксите не са дали нито една жертва в прокси войната! За огъня дилафа им е дълъг, не си парят ръцете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • HEXAGONЕ

    16 Апр 2024 8:47ч.

    Разбира се Филипо е прав, такива сондажи са пълна глупост и бомбастична лъжа. Младите французи идея си нямат от това да се бият във война. Първо, те не са карали военна служба. отменена отдавна, само по-възрастните могат да разкажат някоя любопитна история от казармата, или от войната в Алжир, от Индокитай вече почти няма живи... Веднъж един ми разказваше за службата си на Муруроа, в Пасифика, на ядрените полигони...Та днешните младежи са дезориентирани, често депресирани и стресирани, пушат масово канабис, момчетата поркат... Единици са тези, които са се взели в ръце и заслугата за това е изцяло на семейството и родителите, не на обществото и училището. Французите , особено след 2020 и Голямата Лъжа , почнаха да стават мнителни към медии и новини /все още не колкото българите, но имат освестване/ , абсолютно недоверчиви към политиците. Управлението на Макрон е най-непопулярното управление в историята на Петата Република. Макрон е абсолютно омерзителен за огромната част от французите. Такива сондажи могат да будят само присмех.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи