Страните от ЕС единодушно одобриха отлагането на Брекзит

Страните от ЕС единодушно одобриха отлагането на Брекзит
След среднощно заседание 27-те държавни и правителствени лидери на страните от Европейския съюз единодушно решиха да дадат отсрочка на датата за излизане на Великобритания от общността. Според председателя на Европейския съвет Доналд Туск участниците в срещата на върха са подкрепили сценария за излизане от Великобритания при два възможни сценария: до 12 април или 22 май, съобщиха световните агенции.

 

Брекзит ще бъде отложен до 22 май при условие, че британският парламент одобри до края на март споразумението за излизане, или до 12 април, ако споразумението не бъде одобрено, заяви Доналд Туск.

До 12 април Лондон трябва да вземе решение дали ще проведе в страната изборите за Европейски парламент, които са насрочени за края на май. Ако решението е да не се провеждат тези избори, то тогава опцията за дълго отлагане автоматично става невъзможна, подчерта Туск. Пак до тази дата Лондон трябва да информира Европейския съвет "как вижда по-нататъшното движение напред".

Срещата на върха на ЕС призова също за продължаване на подготовката на спешни мерки в случай на излизане на Великобритания от ЕС без споразумение. Новата извънредна среща на високо равнище на ЕС "може да бъде свикана по всяко време", за да се вземат по-нататъшни решения относно Брекзит.

 

 

 

Коментари

  • баба мара

    22 Март 2019 8:42ч.

    5 години 750 безделници само се целуват и тупат по гърбовете ядене и пиене на корем огромни заплати и разходи не ни трябват такива организации като нато и ес с тези пари ще се подобри значително живота на евр граждани

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи