"Ел Паис": Руската армия се развива с ударни темпове

"Ел Паис": Руската армия се развива с ударни темпове

Руските въоръжени сили се развиват с ударни темпове, а украинските военни и НАТО признават, че Руската федерация е направила качествен скок в сравнение със ситуацията в началото на конфликта. Това пише испанският вестник "Ел Паис", съобщава ТАСС.

Според "Ел Паис" настоящата ситуация е различна от тази през 2022 г. Изданието цитира думите на главнокомандващия на съюзническите въоръжени сили на НАТО в Европа, американския генерал Кристофър Каволи, според когото през изминалата година руската армия е показала повишена способност за обучение и адаптация от тактическа и технологична гледна точка.

Както отбелязва вестникът, украинските военни са обявили превъзходството на Руската федерация в Авдеевското направление. Реалността е, че Русия е по-силна във военно отношение, отколкото в началото на конфликта, подчертава "Ел Паис". 

По-рано украинският президент Владимир Зеленски в интервю за американската телевизионна компания CBS заяви, че Киев ще загуби конфликта, ако не получи помощ от Вашингтон. По думите му, във Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) почти не е останала артилерия. Главнокомандващият на ВСУ Александър Сирски многократно нарече ситуацията трудна почти по цялата протежение на линията на бойно съприкосновение и също така призна вероятността от настъпление на руските въоръжени сили в определени направления, посочва ТАСС.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • j.jelevban

    28 Апр 2024 14:36ч.

    Две руско говорящи армии са най-силните днес.На мястото на Запада бих бил силно обезпокоен.Освен ако не съм малоумен.На мястото на бълг. управляващ бих бил по-нисък от тревата.На източния фронт предстои нов Курск.След него само Путин знае къде ще спре?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    28 Апр 2024 14:52ч.

    Украинските канали звучат минорно. Няма пиене на кафе в Ялта, няма перемога. За първи път говорят за отстъпление, загуба на техника, инициатива и липса на координация. Напъна е с помощта коята сега ще се даде да се нанесе някакъв чувствителен удар който да принуди руснаците да седнат на преговори при тази реалност и се откажат от по нататъшни придобивки. Обаче по-вероятно е тази година Харков и Одеса да паднат иначе общественото мнение в Русия може рязко да се обърне срещу Путин. Путин го обвиняват в прекалена мекост но реалните факти са, че толкова можеха в началото. Но сега вече военната им промишленост работи 24/7 а загубите на техника са напълно възстановени и то на по високо ниво на оборудване докато Запада събира вече муниции по Азия и и къде ли не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    28 Апр 2024 15:59ч.

    Руската пропаганда и дезинформация превзе и Запада... Руснаците трябва да патентоват ноу-хау-то за това как държава с "БВП колкото на Португалия", ръководена от некадърни корумпета, успяха да превземат медиите в свръхбогатия "цивилизован свят". Че и с армия от гладни пияници, въоръжени само с по една лопата, 2 години успяват да удържат натовския военен "гейм ченджър" валяк, настъпващ по линията Херсон-Севастопол-Москва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Време е..

    28 Апр 2024 16:08ч.

    За хапчетата! Разстройството на психиката е тежко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    28 Апр 2024 18:33ч.

    Не знаех, че употребата на ирония е симптом на тежко психическо заболяване... Но пък поставянето на непоискана диагноза и предписването на лечение, без човек да има нужната медицинска квалификация, определено е симптом за нещо нездраво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истината винаги е по средата

    28 Апр 2024 16:21ч.

    Двете крайности на пропагандите дават картини, които само заблуждават феновете - и на едните и на другите. Русия нито е толкова силна, колкото мечтаят безкритичните русофили. Нито е толкова зле, колкото ни проглушават ушите "атлантиците". Съответно на терен нещата са по средата, руснаците настъпват. но завзетите територии се изразяват в по няколко километра, даже стотици метри. Дали толкова могат /съпротивата на укрите!/ или нарочно не искат повече ? Не е ясно. Ясно е че към момента "превземане на Харков и Одеса до края на 2024" е много малко вероятно. Освен ако не стане чудо , и путин не извади "от ръкава" поне 500 000 допълнителни сили, няколко танкови армии, десантни средства за форсиране на Днепър, и много-много авиация, ракети и дронове. Теоретично Русия може да направи това. На практика зависи какво са се разбрали горе, т.н. ДОГОВОРНЯК ! Няма да има спиране на огъня, докато Москва и Вашингтон не са наясно предварително къде ще преминава новата граница. Едва после Клоуна ще бъде заставен да подписва примирието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи