БСП е против отпадане на класа за прослужено време

БСП е против отпадане на класа за прослужено време
Според социалистите премахването на класа за прослужено време ще доведе до намаляване на доходите на хората. "Дори и сега той да се включи в заплатата, догодина заплатите ще останат замразени", обясни председателят на БСП Корнелия Нинова.

 

Лидерът на партията посочи, че не бива да се противопоставят хората с по-голям професионален опит на младите специалисти. „Трябва да намерим формата младите да бъдат стимулирани с допълнителни плащания, бонуси, с тримесечно материално стимулиране“, каза Нинова.

 

Тя съобщи, че другата седмица ще обсъди въпроса с лидерите на двата големи синдиката - КНСБ и КТ „Подкрепа”, които споделят същата позиция. Според Нинова е изключително важно какво мислят ГЕРБ, като водеща партия в управляващото мнозинство.

 

„Искаме да знаем, дали ГЕРБ споделят това предложение и ще го гласуват ли в пленарна зала? Или това е самоинициатива на г-н Симеонов? ГЕРБ да се определят -  заедно ли са в това и просто Валери Симеонов е говорител или това е негова самоинициатива и имаме един истински премиер в лицето на Валери Симеонов, който предлага политики, и един скрит отзад Бойко Борисов, който изпълнява“, заяви Нинова.

 

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи