Британски анализатор: Ситуацията на фронта е отчайваща, ВСУ са на ръба на паниката

Британски анализатор: Ситуацията на фронта е отчайваща, ВСУ са на ръба на паниката

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Новините от украинския фронт показват, че се развива катастрофална ситуация за украинската армия. Това заяви британският анализатор Александър Меркурис в своя видеоблог.

Според Меркурис руската армия няма да спре натиска сега и ще продължи настъплението.

„Обърнете внимание какво казва Песков. Той говори за нарастващата паника на първа линия и това е информация от първо лице. Така че украинците са в паника, руснаците имат информация от първа ръка за това, която получават от своите войски на фронтовата линия и която е донесена чак до Кремъл. Но след това Песков продължава да обяснява, че сега е много важно да продължим инерцията... Това, което Песков казва, е, че руснаците няма да спират, да забавят натиска. Те усещат, че украинците в района са в капан и затова е дошъл моментът не да отпускат хватката си, а да продължат да упражняват натиск, с други думи да продължат настъплението“, каза експертът.

„Новините от Авдеевка и Очеретино показват защо наистина са в паника. И коментарите на не кой да е, а на самия генерал Сирски, които не потвърждават напълно паниката, но все пак говорят за сериозна оперативна криза, от която паниката е доста вероятна. Така че ситуацията е много лоша“, каза Меркурис.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Коментари

  • Да обръщат пушките и дранг нах Киев

    30 Апр 2024 19:12ч.

    Рано или късно точно това ще стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    30 Апр 2024 19:24ч.

    Усещането и на двете страни си проличават на гробищата .......................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    30 Апр 2024 19:24ч.

    Да ве, според британския анализатор те вече са в паника, обърнали са пушките и дрангат към Киве. Доста вероятно. Ако се съди по думите на Песков... Т.е. след 3 дни са в Киев... Доста вероятно. И докато се усмихваш лека полека осъзнаваш, че се озъбваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    30 Апр 2024 20:36ч.

    Както се казва на омразния ти език на който говорят от двете страни на фронта - не каркай, сбудется.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    30 Апр 2024 19:21ч.

    Много добра новина, ако е вярна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • уССССССССССССССрайна! сащ е враг на човечеството!

    30 Апр 2024 19:33ч.

    уССССССССССССССрайна! сащ е враг на човечеството!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    30 Апр 2024 19:45ч.

    Почват да осъзнават какъв ще е краят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • alright Alex

    30 Апр 2024 19:55ч.

    Меркурис и дружката му Алекс Кристофору от Щатите, които творят the Duran, имат явен уклон към едната страна и е добре да се приемат със здравословна доза съмнение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @alright Alex

    30 Апр 2024 20:48ч.

    Ако с това имплицираш, че анализите на Александър и Алекс са тенденциозни или пристрастни, това просто не е вярно. Особено Александър е брилянтен, Алекс също е добър, но не е чак на това ниво. Ако човек иска да чуе обоснован безпристрастен анализ, обоснован на голямо количество информация и знания, следящ и двете страни, тогава това е мястото. Иначе съм съгласен, че всичко е добре по принцип да се приема със здравословна доза скептицизъм, защото като всеки човек не са безгрешни, а освен това не разполагат с пълната информация. Но иначе повечето пъти се оказват прави в анализите и прогнозите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уточнение

    01 Май 2024 9:25ч.

    Александър Меркурис живее в Лондон, а Алекс Кристофору живее в Никозия, Кипър. Другото, което е анализите, които те вършат са от гледната точка на реалната политика. Това че техният поглед върху световните процеси не приема истеричния идиологически поглед, който са налага масово на Запад, не ги прави автоматично нечии агенти. Иначе поздравления на Гласове, че представят тези хора на българска публика. Всеки, който знае английски, трбява да погледне техния канал в Youtube, защото техните коментари, както и гостите, които канят, наистина са много интересни и информативни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз да добавя нещо

    01 Май 2024 10:29ч.

    Всъщност каналите им са общо 3. Всеки от двамата си има собствен канал, носещ името му (Alexander Mercouris и Alex Christoforou съответно), където правят ежедневни цялостни анализи за деня въз основа на новопоявилите се информации за политически, икономически, военни, социални и пр. развития по света. Освен това двамата заедно правят The Duran, където в малко по-разреден ритъм правят цялостен анализ на конкретна тема въз основа на новите информации и развития, които са се случили след последния им анализ по съответната тема. А черешката на тортата са лайв стриймовете, които правят, където канят изключително интересни и разнообразни гости и в рамките на 1 до 3 часа обсъждат една или повече теми в зависимост от компетенциите на съответния гост. Там понякога (пак в зависимост от госта) се занимават и със стратегически анализи, а също в отделни случаи с историко-религиозно-философски такива. Специално Александър е историк по образование (също и юрист) и прави много исторически паралели. И двамата следят изключително широк спектър от източници - всички значими мейнстрийм медии и многобройни алтернативни канали. С две думи - ако човек владее английски и няма много време, но иска да е добре и надеждно информиран, The Duran би бил отличен избор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Британски анализатор: Ситуацията на фронта е отчайваща"

    30 Апр 2024 20:18ч.

    Значи е оптимистична. Справедливост и автентични човешки ценности!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    30 Апр 2024 20:39ч.

    Два Трайдънт към Москва и Питър

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Офтамолог

    30 Апр 2024 20:58ч.

    Вземай супозиториите свинтерно и лягай....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алекс

    30 Апр 2024 21:02ч.

    що не ги яхнеш бе каубоец...боец..боец?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    30 Апр 2024 21:10ч.

    Та като стана въпрос за Трайдънт-2 лови - https://www.youtube.com/watch?v=wLSD9bzwSts

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    30 Апр 2024 21:41ч.

    Не трябва да се забравя какви неща им говореше Кашпировски и руснаци и украинци вярваха в телевизора. Гледал съм предаване при което водещите почти са изпаднали в паника от предстоящата пратка чудо оръжие и командира на Ахмат със снизхождение ги успокоява а в украинските канали хвърчат на това оръжие и вече наближават Москва. Така че няма да е изненада изведнъж украинците да хукнат, двата народа са странно податливи на манипулации и пропаганда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щото

    30 Апр 2024 21:53ч.

    Всъщност са си един народ. Само дето украинците са по дивата му част.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    30 Апр 2024 22:55ч.

    Украинците са като нашите македонци. Те са със самочувствието, че са по-по най от другата част на руснаците (защото те също са руснаци- Москаляку на гуляку-Московците на бесилка)! Разбира се в това няма нищо вярно! Просто им се втълпява от западните им "приятели" правещи вссичко възможно и невъзможно да ги разделят, защото ако са заедно са непобедими! И тази война показа точно това. И от двете страни руснаците се бият без да щадят живота си до последния човек! Жал ми е и за така наречените украинци, които все още не осъзнават, че се бият за интересите на наглосаксите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • roso

    30 Апр 2024 22:58ч.

    а след украина, ще дойдат ли и нас да освободят или само до одеса. а украинските войници се делят вече на две - отчаяни и уморени, други няма, освенможе би остатъците от дрогираните нацистки батальони пръснати по войсковите вертепи. белия дом загуби, поражение и разложение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво искаш точно да кажеш, сакси?

    01 Май 2024 0:04ч.

    Че Украйна е накрая на силите, че Украйна губи войната, и? Какво следва?,Че й трябва жива сила, че източният фланг трябва да набави пушечното месо, нали така? Толкова си прозрачен, така си личи как са те сложили шефовете на амбразурата точно с тази задача, че не си струват приказките! Нали заради това спретнахте Европейския съюз, нали заради това вкарахте източна Европа там, някой трябва да плаща кръвния данък на западното благоденствие, дето си е чиста пирамида пар екселанс! За идиоти ли ни имаш, сакси?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Logic

    01 Май 2024 6:01ч.

    Язък за момчетата.Можеше да станат лекари или архитекти,а не да умрат за кефа на някой от 15 хил.км.А иначе си един народ/българи и македонци/. Руснаците казват Древная Рус.А в картите отпреди 100г. такава страна няма...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2979

    01 Май 2024 8:54ч.

    Следя Дюран и двамата от самото начало на конфликта. Ясно е, че не могат да предскажат какво точно ще стане (това го може само западната пропаганда), но тенденциите, които описват, са последователни и консистентни. Brian Berletic от TheNewAtlas също е много добър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи