Борисов: Отстраняването на Желязков счупи всички възможности за разговори с ПП-ДБ. Ще има още служебни правителства

Борисов: Отстраняването на Желязков счупи всички възможности за разговори с ПП-ДБ. Ще има още служебни правителства

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в кулоарите на Народното събрание, че абсолютно всичко във взаимоотношенията между партията му и "Продължаваме промяната - Демократична България" е загубено и няма как двете политически сили да седнат на преговори за бъдещо управление след предсрочните парламентарни избори през юни. Повод за коментара му стана вчерашното отстраняване на председателя на Народното събрание Росен Желязков. "Те трябваше да подкрепят своите колеги и приятели. Не трябваше да се съешават с "Възраждане", да им сядат в скута, за да свалят Желязков", каза още Борисов. Той не изключи следващият парламент да има различна конфигурация заради участието на Ваня Григорова във вота. По думите му има шанс ГЕРБ да спечели и много убедителна победа.

 

 

Не знам Бориславова като какво длъжностно лице се изказва от ПП. Призовавам колегите всеки да си гледа партиите. Аз отговарям за ГЕРБ и това е от много години. В тяхната кампания, освен провалите, които трябва да изброяват, сред добрите трябва да споменават ГЕРБ-СДС. ГЕРБ гласува различно от ДПС, Възраждане, БСП, където плюем - не лижем. Вчера имаше две прессъобщения за срещата с миньорите. Денков търсеше Пеевски и не му даваше да иде да пика. Когато някой си прави предизборна кампания на мой гръб, ще кажа, че е много хлъзгаво - много се покатериха, много паднаха. Тагарев отишъл в Сливен, а се изказва за Ямбол, възмути се Борисов по отношение на казармите в Кабиле. Сега демонстрирахме на колегите от ППДБ, че не се водим от конюнктурата, не гласуваме срещу тези, които гласуват срещу нас и затова отхвърлихме позицията на комисията за митниците. Вчера решението за Росен Желязков беше насилствено и чупещо, обърна се Борисов към Найо Тицин.

„И какво постигнаха - смениха Росен с Росица. ГЕРБ и ДПС, двете партии само, няма да направят управление и коалиция, предайте на Бориславова. За да няма такива спекулации, казах, че от това, което виждам, ще се извървят още пет правителства. Вчера те посяха такъв вятър, че бурята няма да ги подминат. Абсолютно всичко е загубено. Те трябваше да подкрепят своите колеги. Не трябваше да седнат в скута на Възраждане и да се съешат с тях. ПП и БКП внасят предложението, а към тях се прикачват ИТН и „Възраждане”. Браво, унижихте ни, разстроихте ни, но ние не дадохме днес да се използва парламента срещу Асен Василев, отсече лидерът на ГЕРБ. Тази комисия е само една говорилня, това всичкото това е в прокуратурата. Днес ще имаме часове да се плюят хората и материалите пак ще отидат там. Заявката на Ваня Григорова да влезе политиката значи, че следващият парламент може да е много по-различен. Наблюдавах я на изборите и тя е реалният победител за кмет на София, каза още Борисов.

Възраждане гласуват с ППДБ, а такива неща си подвикват, майка, Бог да я прости, ако ме чуе, ще ми сложи пипер на езика, коментира Борисов.

 

Източници: "Дневник", "Труд"

 

 

 

Коментари

  • Дивергент

    26 Апр 2024 10:04ч.

    До кога ще я търпим тази неграмотна мутра?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дойче Майна

    26 Апр 2024 11:06ч.

    Някой вярва ли и една дума на Винету-стан, по- известен като Маркуч Паша ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    26 Апр 2024 18:32ч.

    Това бе днешния Боко. Сутрешния ще каже друго ......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • докато

    26 Апр 2024 23:36ч.

    ни призоват запас и ни дадат автомати...е дотогава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    26 Апр 2024 10:05ч.

    докато българите почнат да мислят по изборите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бе кви

    26 Апр 2024 23:37ч.

    избори когато на хартия ти правят вота нефелен ако не е за ГРОН и диписье , за мадурките на изкокорения пидираз и Киро тъпото да не говорим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    26 Апр 2024 10:08ч.

    Аз също се питам докога ще търпим този да ни разиграва?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    26 Апр 2024 10:18ч.

    Шиши така му е казал - защо вчера ББ и Шиши заедно инспектираха министрите и кмета на Ямбол, седнали на една маса като ортаци, каквито са си, само, че единият е мажоритарен собственик (и това не е Баце).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да има служебни правителства

    26 Апр 2024 11:07ч.

    Защото най-важното за Борисов е доброто на Бълагрия в правия евроатлантически път. Иначе ще пуши яко мутренския врат, а и награда Магнитски го очаква. Това сега са само типичните циркове за пред електората, за да ги води по-здраво за носовете и да ки кара да мислят, че от и от него нещо зависи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    26 Апр 2024 11:14ч.

    ГЕРБ имат интерес от служебни правителства. Сега те са техни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото най-важното за Борисов е доброто на Бълагрия в правия евроатлантически път.

    26 Апр 2024 11:40ч.

    Как шайката ГЕРБ съсипа мощности за 100 млн., дивашки кражби в ПАВЕЦ „Чаира” (I част) https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/signal-kak-byaha-sasipani-moshtnosti-za-100-mln-divashki-krazhbi-v-pavec-chaira-i-chast-5/131936

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как ти се счупи мерака заради едно излишно гласуване?

    26 Апр 2024 11:10ч.

    Баце, абе надмина по фалшива чувствителност, театралност и цигания и най-дъртия ром във Факултета! Между другото предизборните пачки разхождащи се от къща на къща възобновиха денонощните тридневни сватби на циганите у махалата, от там и демографията! Евала Баце! С Барселона и Факултета ще оправите демографията! Само супер материал ще се пръкне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    26 Апр 2024 11:10ч.

    Колко безсърдечни са политиците! Тревожи се Борисов, че остракацията на Росенчо е счупило всички възможности ГЕРБ да се сношава с ПП-ДБ. Тревожи се Негово Високотиквие за партийни щуротии, но никак не го е еня, че семейство Желязкови страда и е на път да се разтури след вчерашната трагедия в НС. Тогава Росенчо бе безжалостно разжалван в чин редови депутатин. След този позорен акт той едва се е прибрал у дома и веднага се затваря в тоалетната. Жена му няколко пъти сигнално потропва на вратата и го приканва да излезе. Желязков обаче упорито отказва. Преживява нанесената му обида в драматично уединение. "Веднага излизаай, Росене, вечерята да сетен път изстива!" - приканва го неговата другарка. " Не чакай ме, не ще се върна аз. За мен умряха вяра и любов. Душата ми е в траурен покой, аз искам да остана вечно сам" - мълви Росен, яхнал тоалетната чиния - розов китайски порцелан от времето на династията Чжу. А жена му вече не на шега се ядосва. Почва да удря с юмручетата по вратата и да гълчи: "Не се гевези, Росене, а веднага излизай! Знам, какво правиш там! Признай си, че главата ти е пълна само с мисли за нея. За онази видинска никаквица Кирова, дето се разрева на трибуната! Искам веднага да разбера защо тя се рида, щом научи че те свалят от поста! Каква ти е тя на теб бе? Каква ти е, че официално ще плаче за теб? Учинайка ли ти е, сестра ли ти е, калеко ли ти е? Кажи бе! Как така тази к.р.етина ще плаче за теб и всичко това да го дават по телевизията, а! Къде се намираш ти бе, пръч неден? Докога ще живееш в бразилски сериал, бе? Ти жена имаш ли, отговаряй! Я се виж какъв дърт пръч си, омъжена щерка имаш! Ти съзнаваш ли бе, говедо мръсно, че ме изгложи пред цяла България и пред приятелките ме изложи? Как утре ще пия кафе с тях, бе?"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дядо ВазоФ

    26 Апр 2024 12:02ч.

    Няма да е лошо да се сътвори една ТЕАТРАЛНА ПОСТАНОВКА по това хубаво есе !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • уважаеми доцент Карачибук

    26 Апр 2024 23:48ч.

    ма така си го докарал...че човек,чете и си казва , ей тая неговата жена, не го оставя горкия Росен да се изсере на спокойствие бе!:))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кому говори Твореца

    26 Апр 2024 11:26ч.

    Индивидът със "скутовете", "съешаването" и "пИкането" нека го коментира, който пожелае, днес аз не мога, ще ми дойде повече от поносимото. Какво толкова се е случило с Желязков? Съгласно ротационната кройка, той трябваше да си отиде още преди месец, заедно с правителството. Договорено и преизвестено. Счупването на Парламента не означава механично възникване на някакво разумно основание да си стои на поста, който така или иначе изтлява. Това беше неговото (и на партията му) субективно и егоистично тълкуване и желание, но то не задължава никого, пък и си е истински мерак на дявола. Не само това, ами започна да демонстрира растяща арогантност: "Всичко свърши, не можете да ме пипнете!" Е, оказа се че може! Премина границите на търпимостта с пристрастното си отношение. Не е първият, който с основание - като Главчев, или без много ясни основания - като Минчев, биват отстранени. Председателите на нашия парламент е редно да сядат на този стол с червена лампа в главата. Редно беше да си отиде и случването в предпоследния ден и една доста поучителна история. Помним как Желязков рева със сълзи и хлипания пред камерите при оправдаването му заради Костинброд. Често човешки мога да разбера тази неконтролиран изблик на дива и неподвластна емоция, на взрива на освобождаването. Оправдаването беше един чисто политически акт, но в личен план то трябваше да е сериозен знак за лицето Желязков, че излизането от коловоза може да има последици, та трябва да познаваш много добре средата, играчите и себе си и тогава да прецениш правилно допустимост, печалби и загуби. Разчитането на знаците на съдбата е важно качество. Ако творецът те предупреждава, това все пак може да е знак на някаква любов. Ако си преминал в групата на окончателно безнадеждните, какво да те предупреждава?! Те дори нямат необходимост, купили са си възхваляващи ги певци и писатели и само тях чуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Васил Василев

    26 Апр 2024 11:32ч.

    Реших през седмицата да направя собствено проучване - попитах 10 познати кое, според тях, е основното занимание на управляващите. 7 ми казаха: да крадат. От тях двама смятат, че краденето не е самоцел, а е възнаграждение, съпътстващо изпълнението на основната мисия на управниците - да рушат държавата. От кого - ще видим след малко. Сега да видим последните доказателства за разрухата, която управляващото мнозинство предизвика. Не може за пореден път да не зададем въпроса - толкова ли мразят тези хора държавата, защо го правят? Много пъти сме се питали защо България изостана безвъзвратно от другите източноевропейски страни, с които тръгнахме от едно равнище към реставрацията на капитализма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото яко се плаща от чужди агенти на продажни българи

    26 Апр 2024 11:42ч.

    За да лъжат народа си и да го репресират като затвориха всички печеливши отрасли, заводи, фабрики, предприятия по малките населени места (в селата имаше всякакви цехове за да работят хората) за да живеем в собствената си райска земя. Но прогониха с подкупи отделни индивиди за да прогонят българското население, да не го лекуват адекватно, да го развращават, да разбият и унищожат бъдещето младото поколение ... с каква цел, все по-ясна и все по-НЕконспиративна. Да бъдем обслужващ персонал на чужди нахални нации в собствената си държава. ОСНОВНИТЕ ПРОФЕСИИ днес в средното образование са готвачи и автотехници, това ли е бъдещето на България! И всичко това заради подкупените с много пари и с много лъжи българи, небългари и антибългари. Ноооо, колкото повече СЕ ТЪПЧЕ БЪЛГАРСКИ ДУХ, ТОЛКОВА ПО-СИЛЕН СТАВА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    26 Апр 2024 13:13ч.

    Всъщност, това че изостава не е задължително лошо, особено ако те са по-напред към лошото. Лошото е, че изобщо се занимаваме с тях. Когато кораба, за който сме вързани потъва, най-доброто е да се отвържем от него и да го оставим да потъва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • брате или сестро

    26 Апр 2024 23:44ч.

    англо саксите ще ни пръднат на ...дедите ни са издържали 5 века. А те вече не се клатят, направо се люлят..И има кой да ги тласне още по мощно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борисов: Ваня Григорова е реалният победител за кмет.." Ъхъм, тя и Мая са новият елит, които ще смени досегашния елит! Кой е досегашният елит, г-н Борисов?!

    26 Апр 2024 11:34ч.

    "Заявката на Ваня Григорова да влезе политиката значи, че следващият парламент може да е много по-различен. Наблюдавах я на изборите и тя е реалният победител за кмет на София, каза още Борисов." ... .... Е, как може така да се обиждат своите партийни членове и граждански избранници, г-н Борисов?! Ваня Григорова била победила за кмет на София? Ами г-н Борисов защо не изправи срещу нея по-силна кандидатура, каквито има предостатъчно в столицата - хора високоинтелигентни, доказани мениджъри, общественици, имена, учени.. ?! Или СЕ ПЕЧЕ НОВА СГЛОБКА, както предусетиха преди дни коментиращите тук със заявката на В.Григорова да бъде едноличен управленец в коалиция, по думите на Левицата, които тя изостави. Хубава работа, ама циг@нска!, народна мъдрост. Новият елит иде ли, иде ли, иде ли, иде ли ... ?! Трагикомедия в грешната ни завладяна държава и страдалчески доверчив български народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайдукът Софиянски

    26 Апр 2024 11:49ч.

    Общото между сестри Галеви е, че мутрата Боко Тиквата открадна кметския стол и на двете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свилен

    26 Апр 2024 17:05ч.

    Ваня Григорова и Мая Манолова ще бъдат поредната патерица на ГЕРБ https://mediamall.info/news/svilenski-vanya-grigorova-i-maya-manolova-shte-badat-porednata-paterica-na-gerb-16249news.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дано си спазиш думата

    26 Апр 2024 11:37ч.

    То това да не се събираш с тези избирателите ти го казват вече 15 години. Ама като ти свирнат от Козяк и ще почнеш да обясняваш как няма да се събираш с тях, ама в името на евроатлантическите ценности, пак ще направите правителство. Дано поне този път да си прав и до довечера да не си промениш мнението. Поне сега ще има още доста възможности за съвместно управление и с други партии, вместо с тия измамници, некадърници, продажници, подлоги и мошеници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дума на годината е „ГАЛЯ ОТ ПОСОЛСТВОТО“

    26 Апр 2024 11:39ч.

    И на Тошко Йорданов от малкото дпс (ИТН) са му омръзнали глупотевините на мафиозото Боко Тиквата, лейтенант от ОПГ СИК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧОВЕК НА ГОДИНАТА

    26 Апр 2024 12:16ч.

    Галя Събева направо да бъде обявена за ЧОВЕК НА ГОДИНАТА! Няма какво да чакаме, Радев да пише нов указ и да маха Главчев! И да се свършва тази мъка безкрайна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боко Тиквата§Шиши: "Ние грабим, вие плащате! Ясно?"

    26 Апр 2024 11:44ч.

    Могат ли 75 409 избиратели да гласуват само в една секция? (ДОКУМЕНТ) https://mediamall.info/news/samo-v-mediamall-mogat-li-75-409-izbirateli-da-glasuvat-samo-v-edna-sekciya-dokument-15548news.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борисов, писмено Обществен договор с избирателите, че няма да управляваш отново заедно с токсичните ППДБ

    26 Апр 2024 11:44ч.

    Ако няма такъв обществен договор от ГЕРБ и Борисов - никой да не гласува за тях. То бива и бива подигравки със страдалческия доверчив и все още добронамерен български народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • #11:44 Не си и помисляй за подобна мръсотия

    26 Апр 2024 12:12ч.

    Еййййййййййййййй! Умник! С кого си тръгнал ти да подписваш Обществен договор?! Пък и на хартия?! Стокхолмецо, осъзнай се! Подобна тъпа, примитивна ПРОГЕРБАДЖИЙСКА пропаганда е дори по-отвратителна от открити призиви в полза на изродското, болно и психарско пп-ейство и ортаците им! Май не си от Стокхолм ти, платен си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    26 Апр 2024 11:58ч.

    тиквенико, ти си проклятието на запада! Докато си жив, България бял ден няма да види!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евала

    26 Апр 2024 23:51ч.

    за оценката.Абсолютно точно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боко Тиквата § Шиши: "Ние грабим, вие плащате! Ясно?"

    26 Апр 2024 12:05ч.

    Някой чувал ли е Боко Тиквата § Шиши да казват „Да живее България“, „България над всичко“, „Обичам родината си“ или нещо подобно? Аз не съм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баш

    26 Апр 2024 23:35ч.

    +++++++++++++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    26 Апр 2024 12:31ч.

    Айде стига с тоя панаир, никой не ви вярва, не знам що е тоя фалцет 🤣🤣🤣

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    26 Апр 2024 12:59ч.

    в името на кокала ще направите друга сглобка за чудо и приказ вие сте хора без чест и достоинство по цял ден ръсите простотии пред мисирките никои не ви вярва и затова 60 процента не гласуват за вас гласува само корпоративния вот

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    26 Апр 2024 13:12ч.

    А пък в комисията за митниците Баце спаси Асен Василев. Така че сглобката пак ще я бъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    26 Апр 2024 13:19ч.

    Ама то няма нищо лошо в служебните правителства. Лошото е, че вече има парламент и дори със служебно могат да ни вкарат във войната. Упс, то май това беше главната идея на конституционната реформа. "Война, да".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    26 Апр 2024 13:22ч.

    На твое място Бокич, щях да се съветвам с Галя преди да се изказвам, като крайна инстанция. Не само ще се коалираш с ППДБ и ДПС, но и ще говориш колко е хубаво и как е за доброто евроатлантическо бъдеще на всички. Ще говориш как Кирчо е леко импусливен и неопитен понеже е млад, но всичко му прощаваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Огнян Чампоев

    26 Апр 2024 16:13ч.

    ПОСТМАНДАТНА ОЦЕНКА на Росен Желязков като председател на Народното събрание (19/4/2023 – 25/4/2024), което е съсобственик (с 10 апартамента или 13.367% ид. части) в Етажната собственост в София, ул. Пиер Дегейтър 9. ОЦЕНКА НА ПОСТИГНАТИТЕ РЕЗУЛТАТИ. В посочения период бяха констатирани начални частични разрушения на входната част на сградата, теч от покрива, довел до късо съединение в обитаван апартамент от народен представител, продължи липсата на система за денонощно заключване на входната врата с цел осигуряване на контролиран достъп в сградата. Народното събрание гласува „въздържал се“ в приемането на Правилник за вътрешния ред в Етажната собственост, чието приемане е задължително според чл. 11(3) от ЗУЕС. Не възрази срещу недопускането от „Вход Мениджър“ ЕООД на извършването на контрол по чл. 24 от ЗУЕС. ОЦЕНКА НА ПРОЦЕСА. Съответните народни представители не бяха допуснати до упражняване на правото си на участие в управлението на Етажната собственост съгласно чл. 5(4) от ЗУЕС. Не беше представено нотариално заверено пълномощно съгласно чл. 14(3) от ЗУЕС. ПОУКИ. Показана бе липса на капацитет на съсобственика за цялостно изпълнение на чл. 6 и чл. 20 от ЗУЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трахил Ангелов

    26 Апр 2024 17:02ч.

    Бойко Борисов – е най-големият подлизурко и доносник на Посолството https://bnews.bg/bojko-borisov-obiknoven-podlizurko-i-donosnik-na-posolstvoto/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Батце

    26 Апр 2024 23:27ч.

    куту един Дальен Делон си, ке ти се върже готвачката от Монтана дето руча неумити свински черва и гледа индискио сериал.Пуктите бе, гад измекярска! Какво си направил за тая страна. освен да изнасяш кинти със сакове от банки бе! Погледни напред във времето, бе, смешник! Мислиш ли, че някой с нещо ще те помни, бе, свиньо измекярска! Откраднал милЯрди от европейски субсидии, набутал краднатото в Офшори или не знам къде , ама американците знаят и сега им духа на тия, дето знаят. да те ева у "успелия" боклук! Бегай при Кирето! не се прави на Ален делон.След изборите пак сте в сглобка, щото чиче Мертен така е казал. Нещастник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи