Борисов: Никой не е помогнал повече на Путин от ПП-ДБ. Не е моя тема дали Главчев да е и външен министър

Борисов: Никой не е помогнал повече на Путин от ПП-ДБ. Не е моя тема дали Главчев да е и външен министър

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Питайте ме само каквото зависи от мен. Това не е моя тема" - така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на въпрос на журналисти в Пловдив, свързан с предложението на премиера Димитър Главчев самият той да поеме и поста външен министър.

Макар да отказа да говори по конкретното предложение на служебния министър-председател, Борисов все пак направи коментар по думите на президента Румен Радев, че "Главчев все още не е разбрал с какво точно се е заел като премиер": 

"Той не знае?! Той беше избран за шеф на Сметната палата, а новата Конституция го прати на най-високия пост в държавата. Вие какво си мислите? Че да си премиер е лесна работа?! Ние досега ставахме премиери с над 100 депутата зад нас, първа политическа сила, с мощна коалиция - тогава управляваш с размах, защото имаш доверие зад себе си. Сега дали е шеф на Сметната палата или омбудсман или какъвто и да е шеф на БНБ, без партия, без нищо, изведнъж му се дава цялата власт в държавата. Ние сме се готвили за тези постове - аз като главен секретар, като кмет на София, с екипи, с хора, със състави. Това са сложни работи."

Борисов не спести и критики към "услужливите медии", които според него нито веднъж не питали ПП трябва ли да се смени строителният министър, на която синът ѝ е кмет на "Подуяне" от ПП. Той добави, че медиите не ги питали и "как Гвоздейков е министър, как Вътев остана министър, как областните управители, с кое право са от ПП в момента в Пловдив". Според него на журналистите се диктувало само за външния министър да питат. 

Бойко Борисов коментира и обсъждания договор с турската компания "Боташ". "Към днешна дата той е неизгоден, но когато дойде забраната за руски газ в Европа, тогава той ще стане изгоден", смята лидерът на ГЕРБ. "Когато става въпрос за стратегически за времето неща, би трябвало политическата класа да бъде по-отговорна", каза още той.

Относно енергийната политика на кабинета "Денков" Борисов подчерта, че за 10 месеца "никаква диверсификация не са правили". Той се пита и как избирателите на ПП и ДБ си обясняват, че всеки ден между 8 и 10 млн. кубика руска газ влизат в България.

"Това ли им е диверсификацията? Извинявайте! Три години руски петрол с дерогация. Погледнете сега навън цените същите ли са на дизела и на бензина. Без дерогация - същите. Заминаха ли 7 млрд. долара за Путин? Заминаха. Какви са тези глупости кой е помогнал на Путин. Никой повече от тях. С тези комисии, които си правят - всичко излиза на яве", каза още лидерът на ГЕРБ по повод критиките на ПП-ДБ, че договорът с "Боташ" е неизгоден. 

За отношенията с ПП-ДБ Борисов посочи, че не знае "на тези хора откъде им дойде тази омраза, тази непрекъсната агресия" и отново повдигна темата енергетика: "Вие виждате сега по газовите схеми - атакуваха газовия хъб "Балкан", "Боташ"... атакуваха всичко. И точно тези камъни отидоха в тяхната градина. Оказа се, че те никаква диверсификация не са правили. Ние имаме 11 танкера платени до момента, и нито един от тях не е влязъл у нас. Само един от тях е в Турция. Това ли ще обясняват от ПП в кампанията".

Относно преговорите за ротацията, Борисов каза, че бившият финансов министър Асен Василев му казал, че "без МВР не може". Според лидера на ГЕРБ следващите процеси са показали защо на ПП-ДБ им е било толкова важно въпросното министерство. 

Източници: dnes.dir.bg, epicenter.bg

 


 

 

 

 

 

Коментари

  • Дивергент

    20 Апр 2024 19:25ч.

    Аз като гледам май скоро ще се чуди дали изобщо го познава тоя главунчев... както направи с един друг бързо замогнал се финансов министър, ама там вече май се познават. Сдобриха се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    20 Апр 2024 20:04ч.

    Добре е да изчакаме мнението и самия Шеломов по въпроса !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    20 Апр 2024 19:28ч.

    Неговата тема е да опростачва обществото. Чува ли се какво говори въобще. Помогнали били на Путин!? Боже, събере си вересиите. Останал лидерът на ядрена държава до помощта на хора, които не знаят на кой Господ се кръстят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боко Тиквата се кръсти само на Галя от ПосолствоТО

    21 Апр 2024 11:40ч.

    Боко Тиквата е в ръцете на САЩ с едни 4 500 000 000 долара, които изнесе през ВИП-а на аерогара София в кашони, сакове и всякакви такива упаковки. Господарите на Борисов – американците много добре знаят в кои банки и офшорки, и по кои банкови сметки стоят тези пари, незаконно изнесени от подмандатната на САЩ територия. И само да щракнат с пръсти ще му ги вземат и Тиквоний СИКаджийски ще остане с пръст в …, то е ясно къде. Отделно Мутрата от Банкя има и незаконно изнесени долари в арабски банки – американците и за тях всичко знаят. Та същата работа. Борисов няма къде да им мърда – затово стои мирно , наведен, надупен, промълвява тихо ЙЕС, СЪР/МАДАМ и прави каквото му каже Галя от ПосолствоТО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    20 Апр 2024 19:33ч.

    Тоя копира от кирчовците и прави "ала-бала с президента (Путин)", за да си вдигне рейтинга, но не пред избирателите, а пред ПосолствоТО. А точно първата дружка на Валентин Златев, бившия шеф на "Лукойл", да о(б)съжда нечие облагодетелстване от схема с Нефтохима е смехотворно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    20 Апр 2024 19:38ч.

    Баце продължава да доказва на Брайън и посолството че е по-кучи син от ПП-тата. Би било по-умно от негова страна да стои настрани щото не се знае кво ще е утре, но явно менгемето отзад го въртят бавно и неотвратимо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    20 Апр 2024 20:06ч.

    Баце се натяга на американеца, това е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига вече, бе!

    20 Апр 2024 20:20ч.

    Стига си ръсил мозък!... Мини на по-заден план!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прост народ

    20 Апр 2024 20:42ч.

    Крайно време е тоя сертифициран малоумник да бъде намагнитен! Той прави само три неща: лъже, краде и плете интриги!!! При тованескопосано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълтохубавец

    20 Апр 2024 20:55ч.

    Taка е! Докато има олигофрени и дебили 80%тници, ше го има тоя Бабуин! Не е луд който яде зелника ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без думи! Само молитва!

    20 Апр 2024 21:16ч.

    Баце като говори, забравям и аз да дишам и да мисля, абе немам думи! Само се кръстя! Боже прибери си версиите и помогни на българите да си върнат комисионните му за 30 години назад!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фъркат

    21 Апр 2024 8:21ч.

    екскременти насам-натам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фей

    22 Апр 2024 11:16ч.

    ПП-ДБ да си ходят вкъщи най-добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веско

    23 Апр 2024 20:19ч.

    То ДБ и ПП помагат на тоя дето плаща

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи