Борисов: Един път казват „Бойко, помогни ни“, после пък съм виновен за всичко

Борисов: Един път казват „Бойко, помогни ни“, после пък съм виновен за всичко

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В единия случай казват: "Бойко, помогни ни", в другия: "Виновен е за всичко".

Висша форма на демокрацията е след изборите хората да определят кой и как да управлява. Затова е хубаво да мислим, когато има избори, а не след това. Не мога да си изкривя душата и да кажа нещо лошо за Христо Иванов, за Атанасов, за Петков, за Василев, с които 9 месеца сме защитавали едни и същи каузи и министри, политики. И всички сче казвали, че сме свършили добри неща. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на упреците, отправени му по-рано днес от Кирил Петков.

"Висша форма на демокрация е след изборите хората да определят кой и как трябва да управлява. Затова е хубаво да мислим, когато има избори, а не след това. Аз не мога да си изкривя душата и да кажа нещо лошо за Христо Иванов, Атанас Атанасов, Кирил Петков, Асен Василев, с които 9 месеца сме защитавали едни и същи каузи, едни и същи минитри, политики и всички сме казвали, че сме свършили добри неща, били сме с едни идеи. Отговарям само за ГЕРБ, а Румен Христов ми е дал правото да говоря и от името на СДС. Оценките, които се дават, са в правото на всеки един лидер", заяви Борисов.

"Петък, събота и неделя можеше да се разберем и да имаме правителство. Няколко поредни компромиса направих, те продължиха. Говорите ми, че съм клекнал, че съм се навел. Не е така."

На въпрос готова ли е ГЕРБ за коалиция с ДПС след изборите, Борисов отговори: "Това не е ваша работа, а работа на ГЕРБ. Ние ще решаваме с кого да управляваме. Аз разбирам вашите въпроси, но затова правехме всички тези усилия и компромиси, за да има правителство. Затова заедно трите партии направихме и промените в Конституцията. Но ДПС не е участвало в нито един миг в преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ". 

Попитан какъв е приносът на ГЕРБ за липса на промени в Закона за съдебната власт и на промени в регулаторите при разпад на правителството, Борисов заяви, че вече е изброил компромисите, направени от партията му, за да има правителство и че по Закона за съдебната власт са подкрепили всичко, което Христо Иванов предложил. 

"Да ви кажа за Турски поток. Той не се казва Турски, а Балкански, одобрен от Европейската комисия и от правителствено заседание на САЩ. И всички тези хора Иванов, Петков, Василев, Атанасов, когато дойдоха при мен да сложим 20-те лева такса за Унгария и Словения, аз ги попитах дали сега разбират колко важен е геостратегически този поток", заяви още Борисов.

Източници: dariknews.bg, "Труд", "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • Всеки заслужава политиците си

    27 Март 2024 11:23ч.

    Не си виновен. Ние сме виновни, че те оставихме толкова дълго във властта. Сега кажи на колко мафиота видя сметката, за да не проговорят за теб и мърсотията около теб!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Говорите ми, че съм клекнал, че съм се навел

    27 Март 2024 11:47ч.

    Айде сега, човекът направо се огъзи по-успешно от Азис на оня плакат, вие му държите сметка за мафиоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    27 Март 2024 12:20ч.

    Медиите са виновни за много неща. Спрете да ги интервюирате, да ги давате по телевизиите - направете им пълно инфо ембарго и ще реват !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "после пък съм виновен за всичко"

    27 Март 2024 12:36ч.

    Не е "после", а от самото начало! Ти бе изрод, ми загуби десетки години от живота (заради алчност и дебелашка лакомия) и сега ми се правиш на умряла лисица (заради един списък "Магнитски)".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Христов

    27 Март 2024 14:35ч.

    Браво на вас,да допълня и на колко човека е взел бизнесите или ги кара да плащат 50 % на него и кликата му.Не знам колко още ще страда този народ-наведен като РОБ.За съжаление важи и за много други народи,като цяло нормалното човечество е потънало в агония и забрава заради единият си хляб и съществуване,но не и за живот който му е утреден от БОГ-да е щатлив от него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евала г-н Борисов за търпението към невнятните индивиди самонарекли се "демократи реформатори променящи" ... общественото в частно, видя и чу будния български избирател на живо 9 месеца!

    27 Март 2024 11:38ч.

    С огромно усилие на волята слушахме тази сутрин словоблудството на Кирил Петков - изпитание за нормалната човешка психика, то не се издържа от взаимно противоречащи се мисли, искания, желания, резултати и прочие, сменящи се през минути. Затова г-н Борисов, евала, че за втори път не стана "гумен печат" на самонареклите се "демократи реформатори променящи", най-долни шарлатани, лъжещи виртуозно българите за светли бъднини, докато забиват нож в гърбовете на българската нация и България. Долу политическата патология работеща във вреда на Българското и служеща на чужди нахални племена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога в България не се

    27 Март 2024 11:42ч.

    Живяло по добре, бе пропаднал, дето чакаш държавата да оправи жалкия ти живот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ Никога в България не се .... е имало подобен разпад на Държавността

    27 Март 2024 11:53ч.

    и адски живот за българите - виж препълнените гробищни паркове, растящата неграмотност, енергийна бедност 30 години след нещастната демокрация и 3 години след набутването на кикитата да тъпчат по главите на българската нация. ... п.с. Ти твоя жалък живот го оправяш като подлога на НПО и "усвояване" на обществения ресурс за личния ти г@з ? Долу политико - сексуалната патология!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога в България не са живяли по-добре майцепродавците и предателите, грантаджиите на "Америка затри България" и всякакви други родоотстъпници.

    27 Март 2024 11:55ч.

    Нормалните, обикновени хора никога не са били по-безправни, по-нещастни и по-несигурни за утрешния ден. От година на година, от месец на месец, от ден на ден все по-зле става и не му се вижда края. А сега се е задало проклятието на шенгенското мигрантско нашествие и зануляването на личните финанси на всеки един с въвеждането на еврото от европедерастите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    27 Март 2024 12:21ч.

    Навремето Ванче Михайлов доста предатели опука ....................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    27 Март 2024 11:40ч.

    Борисов-нормален, ми е в повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    27 Март 2024 11:45ч.

    Баце да не се опива от хвалебствията. Това е защото на хората им писна от Кикитата, но той си постила за ново правителство с тях след изборите на негови условия. Баце на хората им писна и от твоя и техния показен евроатлантизъм и послушанието ви пред началниците. Не го ли разбра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господинов

    27 Март 2024 11:49ч.

    Борисов водеше паралелни преговори зад гърба на Габриел с Василев. Практически отстъпвайки от всичко и работейки против всички. Нямаше как шефа му Пеевски да не се усети и да разтури цирка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ Господинов - не интригантствай без доказателства

    27 Март 2024 12:00ч.

    Асен Василев е важен фактор, той има американско гражданство и адрес в САЩ, заради което ЦИК ОИК не го допусна да гласува в Хасково. Освен това никой не знае какво е обещал при важната му предротационна обиколка из щатите на нахалните американци от тортата България, особено на най-влиятелните уж богаташи, ама явно бедни, та ламтящи за богатствата на българския народ. И Борисов му направи метаните за пред влиятелното американско ... нахалство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господинов

    27 Март 2024 12:51ч.

    За какво са ми доказателства? Защо трябва да доказвам нещо, което самия Борисов каза преди 24 ч. Следете си лидера, какво говори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    27 Март 2024 11:55ч.

    Та, да си дойдем на думата... Тулупа отново изгря на Хоризонта, в любимата си роля на Спасителя, възседнал бял кон! Тщеславието и егото му нямат граници! Ето го пак, в обичайната поза на най-гоУемия, на най-загрижения, на най-чистосърдечния доброжелател на плебса... Дано този път и той гризне дръвцето! Дано малоумните му гласоподаватели все пак са разбрали, на какъв Пастир се кланят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тц, няма малоумие, пич! Борисов няма да прати българските войници да умират на война!

    27 Март 2024 12:05ч.

    Редовно правителство искат "евроатлантиците" за да пращат български войски в Украйна за да възпират Русия. И за още въоръжени смъртоносни операции насилват отвъдокеанските войнолюбци за да не си цапат ръцете с кръв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    27 Март 2024 13:24ч.

    Какви войници, бе комуне ? Ти си на 80 +, чаветата са ти на Запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не го знам на колко е, ама може да те кара с 200

    27 Март 2024 13:53ч.

    Ние комунистите сме твърдолинейни, не сме изпихнали балони като европедалетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гъм герберите

    27 Март 2024 11:57ч.

    Продължавайте да гласувате за Еднокнижния и на следващите избори, директно ще получите ДеБЕлян Пеевски! Тулупи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко Българоубиец не може да надживее американското робство

    27 Март 2024 12:00ч.

    И не бива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    27 Март 2024 12:08ч.

    ПОСЛЕДНО МЯСТО В "НЕВЕРОЯТНИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ" вече толкова години! ПОСЛЕДНО МЯСТО! България, която изнасяше ток за Балканите, също и какво ли още не за много държави, също и студенти от десетки държави учеха тук и ставаха свестни лекари, инженери и пр.... Десетки детски хорове, оркестри, впоследствие оперни певци, художници, преводачи ... бяха образец по света... Как ходите по света на разни събития - ПОСЛЕДНО МЯСТО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    27 Март 2024 13:32ч.

    Глупаво е да се обобщава. Има доста успели хора и у нас, но все пак да не забравяме, че над 50% от населението се състои от дементирали пенсии, циганьори и разни неориентирани маргинали. Дори е чудно колко добре се справяме като цяло предвид демографския състав. Като цяло България е добро място за живеене: мирно, спокойно, свободно. Ако беше и малко по-чисто и културно щеше да е направо прекрасно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галя от Посолтвото

    27 Март 2024 12:28ч.

    Баце да не се прави на "Света вода ненапита"! Отсвири ПЕ-ПЕ,ДЕ-БЕ-тата с 200, от поза партер! Магретизиране няма да има защото в него е надеждата на Посолствата и НАТО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    27 Март 2024 12:47ч.

    хора с петна в биографията да напуснат политиката за да се отпуши страната всички се доказахте в годините какво можете имате си бизнес ако същите се появите отново в листите изб активност пада катастрофално

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Столчето да си донесе сам

    27 Март 2024 12:48ч.

    Въжето и сапуна са от мен безплатно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    27 Март 2024 13:27ч.

    Нормалните хора се срамувам, бе са бедни и работят за да се измъкнат от бедността. Копейкадиите се хвалят, че са бедни и чакат държавата да ги оправи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    27 Март 2024 14:04ч.

    До д-р Косев 27 Март 2024 13:32ч. "..... все пак да не забравяме, че над 50% от населението се състои от дементирали пенсии...." Дементирал си ти, Косев! Където влезе човек, най-вече в маркетите, работят пенсионерКИ, и то перфектно - учтиви и бързи, не знам как издържат по 12 часа, пък защо т.нар. алчни работодапели са определили такъв режим на работа, ми е ясно... Такива хора носят на гърба си преуспелите според теб търтеи, завлекли България с милиарди дългове. А младите, с дебелите кореми и без образование, които по цял ден разхождат кучета и пият евтина бира... Объркахте живота на цели поколения, Косев! Жал ми е за децата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съгласна с Мери!

    27 Март 2024 15:23ч.

    А колко цигани заминаха да работят в Германия, а можеха тук да работят, но като затриха маса работни места?? В нашия град повечето цигани са целогодишно там, идват си само по време на отпуските!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    27 Март 2024 20:00ч.

    Борисов е едно тулупско тяло, май, с една младенческа Душа, май!!! Навремето отстъпил на молбите на Мис Бикини, после на молбите на Мата Хари... Айде сега да отстъпва на "шарлатани"??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи