Началник от "Азов": Украински генерал уби повече украински войници, отколкото всеки руски генерал

Началник от "Азов": Украински генерал уби повече украински войници, отколкото всеки руски генерал

Началникът на щаба на 12-та бригада със специално предназначение "Азов“ Богдан Кротевич е подал декларация в Службата за сигурност на Украйна (СБУ) срещу генерал, който "уби повече украински войници от всеки руски генерал“. Съответното изявление, публикувано в Telegram канала на Кротевич, е цитирано от DeepState и изданието "Страна.ua“. 

Според началника на щаба на бригада "Азов" медийното разгласяване в случая е принудена стъпка. Защото въпросният офицер „уби повече украински военен персонал, отколкото всеки руски генерал“.

Богдан Кротевич написа дълго съобщение за комуникацията в армията, необходимостта от промени и публичността на армията. Според него той е доста сантиментален човек и донякъде емпатичен. Офицерът вярва в умерената форма на дипломация, когато можете разумно да обясните на хората защо грешат и какви могат да бъдат последствията.

„Аз съм доста сантиментален човек, емпатичен до известна степен. Разбирайки, че в Украйна се води война, имайки отговорност пред страната, обществото, съгражданите, се опитвам да разреша един или друг проблем така, че да не навреди на никого.

И както вече казах, аз наистина вярвам в една съзнателна форма на дипломация, когато можеш разумно да обясниш на едни или други хора в какво грешат и до какво може да доведе това.

Вместо това тези хора могат да ви дадат отговори. Дори да ги правят съзнателно и да са езичници, дипломацията може да реши проблема с "по-малкото зло", бартер, споразумение - това е същността на дипломацията според мен.

Затова винаги се опитвам да предам всеки важен проблем, който понякога е непрактично да се разпространява публично, до хора, които могат да му повлияят“, пише Кротевич.

Освен това той пише, че понякога се случва на мнозинството да „не им пука“, както например при неуспешна вътрешна комуникация. Военният остава с впечатлението, че докато общуват със западните партньори, някои напълно забравят за собствените си хора и войски. Той нарича тази форма на комуникация „скреж“.

„Откровено заявявам – опитвах се (не само аз, това е факт, но аз говоря за себе си), говорих в кабинети, предавах информация на всички, които имаха възможност, още повече, когато дадох показания по онези дела, по които не мога говоря, аз директно казах, според мен това са „военни престъпления“. Но явно на мнозинството не им пука“, пише началникът на щаба.

И добавя още:

„Написах писмо до СБУ, призовавайки за разследване на един военен генерал, който според мен е убил повече украински войници от всеки руски генерал. Не ми пука дали ще започнат разследване срещу мен и не ми пука дали ще ме вкарат в затвора.

Не ме интересува, че бойци и командири на бригади се съдят за загубата на наблюдателница, но генералът не се съди за загубата на райони и десетки градове и загубата на хиляди войници.

Условията, при които се бият бригадите в момента, ще кажа това, е нереален героизъм, преди всичко за войници, командири на взводове, роти, батальони и бригади.

И техният героизъм се състои в това, че те сдържат врага не благодарение, а въпреки.

Понякога си мисля, че светът ни изпраща мръсници, за да ни събере.

И всички военни сега разбират за какъв човек говоря, защото 99 процента от военните го мразят за това, което прави.
Този човек започва разследване срещу командири, които напредват и не губят позиции, но не започва официални разследвания срещу себе си.

Разбирате ме, Рубиконът е преминат.

Трябва да разберете, че военните често прибягват до медийна реклама на посоки, които не водят към по-добър живот.
Нашата форма на управление, за съжаление, е такава.

В момента това е единствената възможност за промяна на ситуацията. Това е факт. Малко се самосъжалявам.

И единственото нещо, от което винаги ще се срамувам е, че не го направих по-рано.

Съдбата е благосклонна към смелите и някои хора са подпомогнати от факта, че повечето мълчат, защото разбират последствията от „лична вендета“ срещу себе си и своите части.

Затова отбелязвам, че това е мое лично решение и напълно приемам последствията“, в заключение Кротевич.

 

Източник: "Труд"

 

 

Коментари

 • Cicero

  25 Юни 2024 15:50ч.

  Нелегитимният Зеленчук изби най-много ама от него ги е страх да се жалват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  25 Юни 2024 15:51ч.

  Стани Татко Махно! Украйна се нуждае от теб!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  25 Юни 2024 15:54ч.

  И защо трябва да ме вълнува хленча на този "унтерменш" ? Неговата работа е да умира а моята да посетя фен зоната на европейското на стадион Юнак.... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кадиров

  25 Юни 2024 16:01ч.

  На фронта в окопа, без отпуски или почивка, човек може да загуби разсъдака си. В случая с този случаят изглежда такъв. Исторически и в България има подобен пример, каквото е Войнишкото въстание през ПСВ. Ако е вярно ,че този е от Азов, то те са най-често т.н. заградотряди на фронта които разстрелват своите при напускане на позиции или опит да се предадат в плен. Те са "галениците" на армията, но в същност са банда ултраси ,която е и страхлива по своята същност. Пример- Артемовск, където избягаха от сраженията и оставиха новобранците под бомбите на руснаците. Нямайте какпка вяра на нацисти от този вид. Те са страхливи убийци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  25 Юни 2024 16:04ч.

  Никъде не се споменава името на въпросния генерал-убиец, но всички, които сме запознати с укро-дебилните интриги, се досещаме - става въпрос за Сирски. Именно той е най-мразения генерал във ВСУ, а и не само... Да не споменаваме, колко майки на загинали момчета и съпруги на затрити мъже го проклинат! Колкото до съдбата на азовския разобличител - нищо добро не го чака и това му вече пределно ясно. Но, такава е съдбата на всички нео-нацисти и фашисти, хванали се на това кърваво хоро! Винаги свършват по един и същ начин...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба Пуси

  25 Юни 2024 16:21ч.

  Руснак мачка руснаци. Затова го мразят всички. Адин народ.😀😃😁😅

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  25 Юни 2024 16:30ч.

  Запознат си на куково лято! Не става въпрос за Сирски, а за генерал Юрий Содол. Вече го уволниха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Катил

  25 Юни 2024 16:05ч.

  Сводката за последните 24 часа: 2345 ВСУ-шника на марш към Бандера!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Танас

  25 Юни 2024 16:08ч.

  Нищо не разбрах

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По скоро ме учудва факта че

  25 Юни 2024 16:12ч.

  г-на Дачкова е дал толкова място на един откровен фашизоиден елемент като тоя нач.щаб!От какъв зор…. Не мога да разбера но по-скоро същия ако иска да живее и сече кедри в Сибир би следвало час по скоро да вдигне белият байряк!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kiro Kanadeca

  25 Юни 2024 16:14ч.

  И този скоро че го завиват у жълто-синия байрак

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кабаев шпагат

  25 Юни 2024 16:19ч.

  Троловете пак налазиха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба Пуси

  28 Юни 2024 20:30ч.

  Мечтай си да те налазят. Първо съм аз, а после ти, ако оставя нещо за теб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Мені похрін"; "Мені не похер"

  25 Юни 2024 16:57ч.

  Мдаммм, щом укрогенералите се изразяват така публично пред медиите, не ми се мисли какво се случва със загребаното от улици, магазини и градски транспорт могилизирано пушечно месо, като попадне в кунките им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  25 Юни 2024 18:38ч.

  Змиите се хапят в торбата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  25 Юни 2024 18:42ч.

  Някой разбра ли нещо от тази изключително тъпа статия? Не казва за кой генерал става дума нито какво точно е направил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи